Le notizie più importanti

Çin ateşle oynuyor! Tayvan hava sahasına 38 savaş uçağıyla girdi

Data:

Çin, ulusal bayramında, son zamanlarda aralarındaki gerilimin hızla tırmandığı Tayvan’a 38 savaş uçağı göndererek adeta gövde gösterisi yaptı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Çin, son birkaç yıldır kendi topraklarının bir parçası olduğunu iddia ettiği Tayvan‘a sık sık uçaklar gönderiyor ve bölgede yapılan tatbikatların sayısını artırıyor. Tayvan hava sahasının Çin tarafından sıkça ihlal edilmesinden şikayetçi. İki ülke arasındaki çekişme son zamanlarda şiddetini artırıyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında ABD’nin güdümlü füze taşıyan muhrip gemisini Tayvan Boğazı’ndan geçirmesi Çin ile ABD arasında krize neden olmuştu. Bugün gelen yeni bir haber bölgedeki gerilimi zirveye taşıyacağa benziyor.

Çin ulusal bayramlarını kutlamak için 38 adet Çin askeri jetini Tayvan’ın hava sahasına gönderdi.

İlgili Haber:Çin’den Tayvan hava sahasında tehlikeli ihlal!

TAYVAN FÜZE SİSTEMLERİNİ KONUŞLANDIRDI

Tayvan Savunma Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, ilk önce Çin’e ait 25 askeri uçağın hava sahalarına girdiği daha sonra da 13 bombardıman uçağıyla hava sahalarının ihlal edildiği belirtildi. Bakanlık ayrıca Çin’e ait uçaklarının izlenmesi için uçak gönderdiği ve füze sistemlerinin konuşlandırdığını açıkladı.

ÇİN’DEN AÇIKLAMA YOK

class=”medyanet-inline-adv”>

Bakanlık tarafından yayınlanan bir haritaya göre, Çin uçaklarının ilk partisi Pratas Adalarına yakın bir bölgede uçtu. İkinci grup, Pasifik’i Güney Çin Denizi’ne bağlayan önemli bir su yolu olan Bashi Kanalı’na uçtu.

Çin, son güç gösterisi hakkında henüz yorum yapmadı.

Tayvandan dünyayı şoke eden tatbikat: Savaş jetlerini otoyola indirdiler

İlgili Haber:Tayvan’dan dünyayı şoke eden tatbikat: Savaş jetlerini otoyola indirdiler

ÇİN TAYVAN ANLAŞMAZLIĞI

Çin’de İkinci Dünya Savaşı’nın ardından çıkan iç savaşta Mao Zedong liderliğindeki Çin Komünist Partisinin (ÇKP) 1949’da iktidarı ele geçirmesi ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ilan etmesi üzerine Çan Kayşek liderliğindeki Çin Milliyetçi Partisi (Kuomintag) üyeleri, Tayvan’a yerleşip 1912’de kurulan “Çin Cumhuriyeti” iktidarının Ada’da devam ettiğini ileri sürerek bağımsızlık ilan etmişti.

READ  Libia: il capo della missione informa il Consiglio di Sicurezza sull’alluvione “oltre ogni immaginazione”

Bu girişimin tarafından kabul edilmese de Tayvan temsilcileri, 1971’e kadar Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Çin’i temsil etmişti. 1950’ler ve 1960’larda çok sayıda ülkenin diplomatik ilişki tercihini Çin Cumhuriyeti’nden Çin Halk Cumhuriyeti’ne çevirmesinin ardından, 1971’de BM Genel Kurulunda yapılan oylamada Pekin hükümetinin Çin’in tek meşru temsilcisi kabul edilmesiyle Tayvan’ın uluslararası konumu belirsiz hale gelmişti.

Tayvan’ın Çin’in toprağı olduğunu savunan Pekin, Tayvan Boğazı’nı da kendi karasuları içinde kabul ediyor.

articoli Correlati

Come Creare Unghie Acriliche Perfette a Casa

Le unghie acriliche sono un modo fantastico per avere mani eleganti e curate, anche senza dover andare in...

Dispositivi di pulizia intelligenti: trasformare il modo in cui manteniamo le nostre case in ordine

Nel mondo moderno, la tecnologia ha preso il sopravvento in molti aspetti della nostra vita quotidiana, incluso il...